SGS-beker

Beker

Vol goede moed gleden we in de sneeuw naar het kippenmuseum in Barneveld voor de bekerwedstrijd tegen de gelijknamige club voor de 2e ronde van de Beker

Barneveld

Jacob op bord 1 speelde een puike partij en kwam geen moment in de problemen tegen de op papier veel sterkere tegenstander.

 

Kees won al snel, met een avond, waarop het liep , hij zin had en de ingevingen spontaan naar boven kwamen.

 

Dirk Jan kon het net niet remise houden, een pionnetje minder koste hem de kop.

We hadden met een prachtige overwinning naar huis gekund, als Burg op het moment suprême de winnende (althans bij de analyse, Fritz vond het alleen kansrijk) had gedaan, maar helaas nu de openingsziektes uit de Leeuw zijn, moeten de winnende voortzettingen nog geoefend worden. Het leerproces duurt laaaang.

 

Helaas nipt verloren, maar we blijken met dit 4tal toch bijna ieder jaar wel goed mee te kunnen

 

1e ronde

Het bekende bekerviertal speelde thuis tegen het sterke  De Giessen en Linge .  Later bleek dat Jacob het met een boven de 2100 speler slecht getroffen had. De rest speelde tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Kees imponeerde en schoof de tegenstander met een aantal korte combinaties van het bord. Een kwaliteit werd al snel gevolgd door pionnen en meer dreigde, toen de tegenstander opgaf.  Jacob trof een tegenstander, die wel iets van de Leeuw begreep en koos teveel de sjabloon zetten, maar dat is normaal als je er net mee begint. Sowieso was het een zeer moeilijke partij geworden. In de analyses bleek wel hoe sterk hij was. Burg speelde een zeer ingewikkelde variant tegen iemand die een soort Frans tegen de witte leeuw speelde. Nadat hij zijn paard wat onhandig neerzette, stond wit beter volgens Fritz, maar dat plan was erg ingewikkeld en niet te vinden. Eigenlijk een niet bestaand plan. In werkelijkheid was de stand gewoon in balans. Echter door de overwinning van Kees, was er druk bij de favoriet om te winnen en offerde hij een pion terug om te winnen, dat was vrij kansloos en hoewel Burg de dame won, was het nog wel billenknijpen en de laatste 30 zetten gingen zonder notatie helaas verloren.

 Beker

Nu was de druk bij de tegenstander van Dirk Jan nog groter. Hij stond aanvankelijk gewonnen met een kwaliteit voor, maar DJ zou DJ niet zijn als hij toch niet een gaatje vond. Hij dreigde een pion te promoveren. De tegenstander had remise voor het grijpen, maar bleef zoeken naar de winst en toen was het in tijdnood snel uit.

Prachtige prestatie van het team !