Dirk Jan wint staalavond 2018

Een sterk bezette staalavond 2018 is gewonnen door Dirk Jan Olthof.

In de voorronde was het Burg de Man die met 7 punten uit 7 ronde afgetekend als eerste was geëindigd. Patrick Kreuning, de winnaar van de laatste 3 staalavonden, was met 5 punten de duidelijke nummer twee. Dirk Jan Olthof en Jacob Eek wisten zich ternauwernood te plaatsen voor de halve finale. Andre Brits stond complet gewonnen tegen Burg in de laatste ronde, maar wist het niet te verzilveren en verloor. Miste hierdoor de halve finale. Jacob Eek speelde in de laatste ronde tegen Bob Kat die compleet gewonnen kwam te staan. Onder druk van de klok verdampte heel langzaam de voorsprong. “Deed geen goede zet meer”, aldus een teleurgestelde Bob. Door deze overwinning plaatste Jacob zich net voor de halve finale.

Burg speelde overtuigend in de halve finale tegen Jacob en wist eenvoudig te winnen. Dirk Jan, altijd een vechter, zorgde voor de verrassing van de avond door Patrick te elimineren. Patrick kon zich daarna focussen op het plakken van zijn lekke fietsband. Moest tenslotte nog terug naar Kortenhoef.

In de finale ging Burg als een komeet van start, overspeelde Dirk Jan compleet. Maar het spel begon te haperen en opeens waren de rollen omgedraaid. Dirk Jan speelde het gewonnen eindspel van Toren met veel pionnen tegen de eenzame dame van Burg bekwaam uit.

Het komende jaar zal de staalbokaal de woonkamer van Dirk Jan sieren. De 2e en 3e prijs waren geschrapt om zo de bitterballen te kunnen bekostigen. Het bleef nog lang gezellig.

Staal2018